Аспірація (циклони).

s mainВиробництво продукції, а також переробка або видобуток сировини характеризується підвищеним газо – і пилоутворенням. Такий виробничий фактор чинить несприятливий вплив на організм людини. Як правило, аспіраційні системи використовуються в зернопереробних підприємствах, дробильних, хімічних, ливарних, металургійних, деревообробних та інших цехах, де відбувається виділення шкідливих речовин.

Як відомо, пил не тільки негативно впливає на здоров’я працівників, а й суттєво ускладнює умови праці. Крім того, поява частинок пилу в цеху негативно позначається на роботі устаткування, погіршуючи його технологічні параметри, а також порушує виробничий процес. В результаті чого якість продукції значно падає, що призводить до фінансових втрат.

Раніше, для боротьби з пилом та іншими шкідливими речовинами застосовувалися різні способи. В основному працівникам видавалися респіратори, але ефективності від них практично не було, тому була розроблена спеціальна система для очищення повітря – система аспірації.

Тепер розберемося що таке система аспірації і навіщо вона потрібна.

Система аспірації – це сукупність технічних засобів, яка забезпечує видалення частинок пилу та інших домішок з робочих зон промислових приміщень з метою мінімізації концентрації шкідливих речовин, а також їх впливу на організм людини.

Видалення забрудненого потоку повітря і дрібних частинок пилу виробляється методом всмоктування їх повітряним потоком в трубопровід вентиляційної системи і який згодом збирається в певну тару (фільтри, відстійники).

Далі розглянемо типи пиловидаляючого обладнання.

Як правило, промислові підприємства використовують два основних типи аспіраційних установок – модульні і моноблочні. Модульні системи аспірації виготовляються за індивідуальними вимогами замовника і складаються вони з вентиляторів різної продуктивності, сепараторів і повітроводів.

Моноблочні пристрій пиловидалення являють собою автономні пересувні установки, які розміщуються в безпосередній близькості від місця скупчення забруднення. Таке аспіраційне обладнання може бути прямоточним, яке після очищення повітря викидає його в атмосферу, так і рециркуляційних, призначеним для повернення очищеного потоку повітря назад в приміщення.

Тепер розглянемо яке обладнання використовується для очищення повітря

Обладнання для очищення повітря

Для того щоб повітря проходило більш якісну очистку застосовується чималу кількість різноманітних фільтруючих елементів і пристроїв. До основного обладнання для очищення повітря відносять:

• Циклони. Таке обладнання очищає потік повітря за рахунок відцентрової сили. Частинки пилу, що знаходяться в повітрі, вдаряючись об стінки установки, осідають в приймальну ємність;

• Дахові фільтри. Ці пристрої використовуються для якісної очистки повітря з подальшим його поверненням в приміщення;

• Рукавні фільтри. Дане обладнання здатне уловлювати до 99% забруднень, частки яких перевищують 1 мкн.

Переваги аспіраційних систем

Використання аспіраційної системи на підприємстві має такі переваги:

• Конструктивна простота;

• Надійність пристроїв;

• Сумісність. Аспіраційні установки можуть працювати з будь-яким виробничим обладнанням;

• Екологічна безпека. Використання аспіраційних установок запобігають забрудненню навколишнього середовища;

• Поліпшення умов праці.

Аспірація (циклони)

Аспірація є одним із найскладніших напрямків у вентиляції і для якісного проектування такої системи необхідний великий досвід і знання. Тому такі роботи повинні проводити висококваліфіковані фахівці.

Звернувшись в нашу компанію Ви маєте можливість замовити проектні роботи систем аспірації за найвигіднішими цінами. Крім того, наша компанія зробить якісний монтаж, пуско-налагоджувальні роботи з можливістю подальшого обслуговування.

Компанія “Вент-заводи”, – вентиляція, проектування, монтаж. https://7-vz.com. Телефонуйте: +38(044) 221-25-52