Главная » дымоходы » Повітропроводи – переваги

Повітропроводи – переваги

До цих пір у побутовій механічній вентиляції з рекуперацією переважали два рішення-вентиляція з гнучких і жорстких каналів. Останнім часом все більшої популярності набувають системи вентиляції на основі гнучких пластикових повітропроводів невеликого перетину, найчастіше – 75 мм.

Правильна вентиляція має величезний вплив на комфорт використання будівлі його жителями. Правильно провітрювані приміщення більш комфортні-повітрообмін і підтримка вологості повітря на належному рівні дозволяють підтримувати будівлю в кращому стані. На офіційному сайті компанії Ліка-Комфорт можна отримати всю необхідну інформацію про спірально-навивних воздуховодах і скористатися вигідною пропозицією –придбати повітропроводи круглі.

bez nazvaniya 5

Спірально-навивний повітропровід

Цей вид повітроводів є одним з найпопулярніших, в основному через широку доступність як на будівельних складах, так і в спеціалізованих точках з вентиляційною продукцією.

Сам повітропровід часто в просторіччі називають»Спіро”. В основі цього може лежати метод виробництва.

Він створений в результаті спірального намотування профільованої алюмінієвої стрічки. Однак спіральна труба являє собою жорсткий канал з гладкого листового металу.

Найчастіше застосовується в побутових витяжних установках карнизів або підходах до вентиляційних грат.

Основні переваги:

  • Стійкість до корозії.
  • Продається стиснутими секціями менше 1 м, після розкладання близько 3 м.
  • Іноді немає необхідності використовувати додаткові затискачі.

vzd1

Канали механічної вентиляції

Найчастіше використовуються жорсткі повітроводи. Серед них-повітроводи зі сталевого листа, які можуть бути прямокутними, круглими або овальними. Ці канали доступні від виробників як системи: труби, фітинги і муфти, системи з’єднань і ущільнень, а також системи кріплення, в тому числі затискачі і гачки. Труби виготовлені з оцинкованого сталевого листа, який забезпечує довговічність і міцність – за запитом доступні спеціальні версії з кислотостійкої сталі, алюмінію або алюмоцинку.

Установка вентиляції в будівлі вимагає використання належних повітроводів, які забезпечать безперебійне відведення повітря з приміщень. Найбільш важливими параметрами таких каналів є діаметр, форма, тип матеріалу, з якого вони зроблені, а також питання, пов’язані з ізоляцією.

Труби для вентиляції та їх функції

Правильно підібрана вентиляційна труба дозволить ефективно нівелювати втрати тиску, забезпечувати достатню швидкість руху повітря, усувати небезпеку утворення вологи і знижувати шум.